l'Arbre aux Loups
Vous souhaitez réagir à ce message ? Créez un compte en quelques clics ou connectez-vous pour continuer.

l'Arbre aux Loups

LA GUILDE GORG-HAYE ATESHIN,Reconstitution historique Xème Siècle APJC ,Varègues,Byzantins et Samanides
 
AccueilAccueil  PortailPortail  GalerieGalerie  RechercherRechercher  Dernières imagesDernières images  S'enregistrerS'enregistrer  ConnexionConnexion  
shared
Byzance Icon_minitimeMer 3 Aoû - 19:28 par Anonymous
, , . .

Commentaires: 0
Qui sommes nous ?
Byzance Icon_minitimeMar 22 Juil - 16:51 par Kjartan
Nous formons une guilde caravanière du Xème siècle AJC du nom de "Gorg-haye ateshin"("les loups ardents" en Persan),cette dernière est constituée de Varègues, de Samanides et de Byzantins. Nous parcourons sans relache les routes menant à Constantinople , Samarcande , Kiev...de comptoirs nordiques aux grandes citées d'orient. L'origine de la guilde vient d'une rencontre à …

[ Lecture complète ]
Commentaires: 0
Bienvenue sur le forum de l'Arbre aux Loups"
Byzance Icon_minitimeLun 7 Jan - 1:56 par Kjartan
Nous vous souhaitons à toutes et à tous la bienvenue, ce forum a pour but d'échanger des informations , des documents et sources historiques, d'échanger nos points de vues, nos techniques relative à la reconstitution historique et au spectacle.
Nous ésperons que vous passerez un bon moment, surtout n'hésitez pas à nous contacter pour toute information.

Commentaires: 0
Navigation
 Portail
 Index
 Membres
 Profil
 FAQ
 Rechercher
Rechercher
 
 

Résultats par :
 
Rechercher Recherche avancée
Le Deal du moment :
Réassort du coffret Pokémon 151 ...
Voir le deal

 

 Byzance

Aller en bas 
3 participants
AuteurMessage
Kjartan
Loup Alpha
Kjartan


Nombre de messages : 332
Age : 40
Localisation : Bourgogne
Date d'inscription : 05/01/2008

Byzance Empty
MessageSujet: Byzance   Byzance Icon_minitimeLun 7 Jan - 14:12

Revenir en haut Aller en bas
https://arbreauxloups.forumsrpg.com
Kjartan
Loup Alpha
Kjartan


Nombre de messages : 332
Age : 40
Localisation : Bourgogne
Date d'inscription : 05/01/2008

Byzance Empty
MessageSujet: Miam   Byzance Icon_minitimeMar 15 Jan - 17:51

quelques recettes

Fresh Oysters
3-4 oysters per person
pinch of pepper
pinch of ground lovage
2 egg yolks
1 tbls vinegar
1 tbls olive oil
1 tbls wine
1 tsp anchovy essence
1 tbls honey (optional)


Open the oysters as near as possible to the time of eating. They may be served raw, stewed, or baked then covered with the following sauce. Mix the pepper and lovage with the egg yolks, then add the vinegar, a drop at a time, to make a smooth mixture. Stir in the olive oil, wine, and anchovy essence. Honey may be added if you like. Mix all ingredients together thoughly and pour over oysters and serve.
Chicken in Lemon Sauce
1 kg chicken drumsticks (or 800g boneless breasts)
2 chopped onions
1-2 tbls oil
1 cup ground blanched almonds
2 cups chicken stock
1-1.5 tsp ground ginger
fresh ground pepper
salt
0.5 tsp pure saffron (threads) infused in 0.25 cup hot stock
juice of 1-1.5 lemons

Trim chicken pieces as necessary, pat dry. Heat oil in a pan (big enough to hold chicken in one layer). Lightly fry onions till soft, but do not allow them to colour. Add chicken pieces and slowly seal on all sides, again without browning. Place almonds in food processor, add hot stock and blend for approx. 2 minutes. Using a sieve, strain this almond milk over the chicken, pressing the almond residue to extract all the liquid. The almond milk should have the consistancy of thin cream; it will thicken during cooking. Add the ground ginger and saffron steeped in stock, together with a good grinding of pepper. Cover and simmer for 15min for breasts or 30min for drumsticks. Remove the lid and increase the heat to boil the sauce down to a thick, creamy consistancy. Add the juice of one lemon, taste and add more if necessary. The lemon flavour should be distinct but not overpowering. Check for seasoning and add a little salt if desired.
Salad Oxogarita
cos lettuce
chickory or endive
basil
cucumber
squill vinegar
garum (fish sauce)

Shred and mix lettuce, chickory and basil. Bathe cucumber in squill vinegar, then slice and add to the salad. Lightly splash the salad in 2:1 mixture of vinegar and garum (well mixed).
Tabahajah
250g lamb
pinch salt
1 tsp rue*
0.25 cup murri**
0.25 tsp coriander
pinch peper
60ml olive oil
1.5 tbls fresh coriander leaves
1.5 tbls mustard greens (leaves)
30g honey
0.5 tsp cinnamon

Beat the murri and honey in a bowl. Add the spices and stir well. Cut the meat into thin strips and marinade in this mixture for 1,5 hours. Chop herbs, removing stems. Heat oil in frying pan over a high heat until a few bubbles come up. Add meat and marinade and salt. Cook stirring for 15min until the saurce has reduced. Remove from heat and serve with fresh herbs on top.
Serves 4
* Rue is a herb that makes you throw up when eaten in quantity. Use with caution.
** You really don't want to know what this stuff is!
Sweet Wine Cakes
450g self-raising flour
1 tbls sweet white wine
pinch aniseed
pinch cumin
50g lard
25g grated cheese
1 beaten egg
12 bay leaves
Moisten the flour with the wine and add the aniseed and cumin. Rub in the lard and grated cheese and bind the mixture with egg. Shape into 12 small cakes and place each one on a bay leaf. Bake in the oven at 200oC for 25-30min.
Stuffed Dates
dates
shelled almonds, hazelnuts or pine kernals (one per date)
pepper
salt
2 tbls honey
Stone the dates and stuff with the nuts and a little pepper. Roll the dates in salt and heat the honey in a frying pan. Fry the dates briskly and then serve.
Revenir en haut Aller en bas
https://arbreauxloups.forumsrpg.com
Shil
Louve Alpha
Shil


Nombre de messages : 130
Age : 39
Localisation : quelques part dans les étoiles
Date d'inscription : 08/01/2008

Byzance Empty
MessageSujet: Re: Byzance   Byzance Icon_minitimeJeu 17 Jan - 21:49

Wink je parle pas anglais Twisted Evil
Revenir en haut Aller en bas
Thorfinn

Thorfinn


Nombre de messages : 40
Age : 34
Localisation : BOOUURRGGOOGGNNEE !!!
Date d'inscription : 12/03/2008

Byzance Empty
MessageSujet: Re: Byzance   Byzance Icon_minitimeLun 31 Mar - 22:57

Moi non plus je parle pas Anglais donc une petite traduction serais la bienvenu président cheers
Revenir en haut Aller en bas
Kjartan
Loup Alpha
Kjartan


Nombre de messages : 332
Age : 40
Localisation : Bourgogne
Date d'inscription : 05/01/2008

Byzance Empty
MessageSujet: re   Byzance Icon_minitimeMar 1 Avr - 9:02

donc vu que de toute façon vous serez amené à lire des docs en anglais autant faire simple et vous donner un outils :
http://www.google.fr/language_tools
Revenir en haut Aller en bas
https://arbreauxloups.forumsrpg.com
Shil
Louve Alpha
Shil


Nombre de messages : 130
Age : 39
Localisation : quelques part dans les étoiles
Date d'inscription : 08/01/2008

Byzance Empty
MessageSujet: Re: Byzance   Byzance Icon_minitimeDim 25 Mai - 23:22

lien pour prénoms et noms byzantin et leur construction.
>>> noms byzantins
Revenir en haut Aller en bas
Kjartan
Loup Alpha
Kjartan


Nombre de messages : 332
Age : 40
Localisation : Bourgogne
Date d'inscription : 05/01/2008

Byzance Empty
MessageSujet: re   Byzance Icon_minitimeDim 3 Aoû - 11:25

Revenir en haut Aller en bas
https://arbreauxloups.forumsrpg.com
Contenu sponsorisé





Byzance Empty
MessageSujet: Re: Byzance   Byzance Icon_minitime

Revenir en haut Aller en bas
 
Byzance
Revenir en haut 
Page 1 sur 1

Permission de ce forum:Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum
l'Arbre aux Loups :: Cultures :: Cultures orientales-
Sauter vers:  
Ne ratez plus aucun deal !
Abonnez-vous pour recevoir par notification une sélection des meilleurs deals chaque jour.
IgnorerAutoriser